Trubadur Göteborg Quiz Livemusik Julbord

Nämner jag först av den enkla anledningen att jag faktiskt har ett löst släktskap med detta musikgeni och även om jag inte alls bryr mig om kändisar så är jag stolt över just detta då jag alltid sett upp till denne låtskrivare av passionerat virvlande melodier och djupa låttexter. 

Sedan min mor första gången sjöng "Så Länge Skutan Kan Gå" för mig så har jag känt en stark emotionell koppling till denne trubadur ifrån Göteborg vars släktskap inte visade sig förrän senhösten 2019.

Som sann trubadur, skald och låtskrivare för att nämna några yrkesnamn så skrev Taube visor om allt ifrån personer han mött, skildringar om resor han varit på, historiska händelser och ren livsfilosofi och mycket mycket mer! Sammanlagt skrev han över 200 visor och är en av sveriges nationalskalder. Den utmärkelsen får man inte för antalet visor utan vilken effekt de haft på folket och samhället. 

Evert Taube är utan tvekan en av Sveriges största musikgenier genom tiderna och kommer för alltid att minnas för låtar så som Balladen Om Briggen Blue Bird av Hall , Sjösala Vals, Flickan I havanna och många många fler. 

En staty av Evert Taube finns utanför Göteborgsoperan där han i förevigad form blickar ut över den svenska kusten som han så kärt och lidelsefullt komponerade visor och historier om.

Vill du veta mer om Evert Taube så kan du besöka dessa hemsidor:

https://vinga.nu/evert-taube/

http://www2.ub.gu.se/samlingar/handskrift/taube/

https://sv.wikipedia.org/wiki/Evert_Taube

KontaKt

kontakt@misterc.se
 0767 - 701 710

                       Följ Mig på


© Copyright www.misterc.se